20 december, 2011

Mission pike - session III (Wasted chances)


Één dag na het bekende uurtje hebben we weer een complete dag met kunstaas gepland. Theo, die na de blank van vorige week ook vis ruikt, begeleid ons dit keer naar Utrecht. De utrechtse stadswateren moeten het dit keer dus ontgelden. Stijn en Theo hebben hier al een keer eerder de lijnen nat gemaakt. Resultaat was 3 snoeken en 1 snoekbaars, ik teken ervoor op dat moment! hiernaast zie je een foto van stijn en zijn snoekbaars toen der tijd. Even snel de lijnen nat gooien bij het slootje waar de auto staat, en gaan!

19 december, 2011

Mission pike - Sessie 2 (just one hour)

De jacht is geopend, althans zo voelt het. Als ik vrijdag over straat naar de bushalte, loop langs een mooi slootje, zie ik uit het niets een krachtige strijder de waterspiegel doorbreken. Hij heeft ongetwijfeld een witvisje naar de oppervlakte gedwongen. De vooren ziet geen andere mogelijkheid meer dan uit het water te schieten, maar helaas.


De voorn is een maaltijd geworden.
Je zult wel begrijpen dat ik van dit schouwspel verschrikkelijk veel zin heb gekregen om mijn eigen visjes door de sloot heen te trekken, maar eerst stap ik de bus in, op naar school!

14 december, 2011

Mission pike - session I

Het word weer winter. Verschrikkelijk! Tenminste zo denken de meeste karpervissers er over. Het gedeelte waar Stijn en ik bijhoren. Wij zijn niet bestemd tegen de kou, en zoeken het dan ook liever wat actiever op in de koudere maanden.

Snoeken, dat doe je in de koude maanden! Prachtige beesten die snoeken, onvoorspelbaar en toch vaak eerder te vangen dan de karper. Geweldige aanbeten en gemene achtervolgingen zijn geen uitzondering bij deze 1e klas rover.