29 mei, 2013

De generale repetitie - Bastiaan Cappendijk

Ondanks dat het werkelijk pijpenstelen regent nu mijn ganzenveer het perkament kietelt, waande we ons gister even in de zomer. De zon was fel, de lucht strak blauw en de wind waaide zwoel.

27 mei, 2013

De rode aardbeitjes - Jordy Kuijper

Het is zaterdag ochtend als om 7uur de wekker gaat. Over een uurtje staat Bastiaan alweer op de stoep, en nee niet om een dagje te gaan vissen. Nee, er moet namelijk eerst gewerkt worden. Er moeten aardbeien verkocht worden. Als al de aardbeien verkocht zijn, ja dan mag er gevist worden en dat gaan we ook zeker doen. Maar eerst maar proberen die aardbeien te verkopen…

17 mei, 2013

Dubbel ongeluk brengt geluk - Bastiaan Cappendijk



Karma, yin yang, geweten en zen. Zomaar een aantal begrippen waarbij sommigen mensen direct zullen denken aan hun gedrag. Wie slecht is ontvangt pech en ellende en wie goed doet zal rust en vrede te gemoed komen. Enkele van jullie kunnen zich hier misschien in vinden en anderen halen hun schouders er voor op.

10 mei, 2013

Wedstrijd Sloterplas


Dit weekend vind na twee jaar afwezig te zijn geweest weer een wedstrijd plaats op de sloterplas. De wedstrijd die bekend stond onder de organisator hengelsport osdorp. Helaas is deze winkel verleden tijd en leek er ook aan de jaarlijkse wedstrijden een eind te komen. Elke jaar vonden er twee wedstrijden plaats, in mei en het najaar, in oktober.
Jordy en ik waren beide 16 toen wij aan de aller laatste wedstrijd deel namen.
Winnen deden we hem niet, de winnaars zaten echter naast ons. Meer dan een brasem op de kant was ons niet gegund.

07 mei, 2013

Weekendje vissen met vaders - Jordy Kuijper


Alweer een paar maanden geleden kwam mijn vader met het plan om weer eens een bezoekje te gaan brengen aan Het Plashuis. Toen het dan eindelijk bijna zover was werd het weer ook nog eens een stuk beter. De vooruitzichten zagen er goed uit en de voorbereidingen waren in volle gang. Partikels werden in de week gezet en gekookt, onderlijnen werden vers geknoopt en de zon liet steeds meer van zich zien. Al met al, we hebben er zin in!

01 mei, 2013

When size doesn’t matter - Bastiaan Cappendijk


Zoals jullie hebben kunnen volgen is het nog niet veel soeps bij ons. Doen wij iets verkeerd, ligt het aan de natuur of hebben we gewoon pech. Nouja pech pech, die 16kg vis die als eerste ons net vond was zeker geen pech. Toch wil ook ik wel weer eens een natte onthaakmat.

De ijskoude licht zee - Bastiaan Cappendijk



Opzoek naar de ondiepe hotspots
Het water is koud, de wind is koud, de vangsten zijn ijskoud maar ons vissersbloed kookt over. Waar we normaal de vissen de paaigebieden in zagen trekken rond deze tijd zijn ze nu niet of nauwelijks waar te nemen. De plannen om zo’n paaiholding te gaan bevissen worden dan ook nog maar even uitgesteld.