20 juni, 2013

Na arbeid komt loon - Bastiaan Cappendijk


Stijn en ik hebben het druk de laatste tijd. Barbecuetje hier, feestje daar en werken hier. Toch weerhoud het ons er niet van om de vele nieuwe stekken te bevissen die bereikbaar zijn geworden door de boot. Door de drukte schroeven we het aantal dagen voeren terug naar één. Wel wordt de hoeveelheid opgevoerd.

15 juni, 2013

Tussen de wal en het schip - Bastiaan & Stijn

Bastiaan verteld : Ergens in het begin van Juni zitten de eindexamens er dan eindelijk op voor Stijn en mij. Stijn studeert dit jaar af aan de HAVO, en ik aan het MBO voor Junior Accountmanagement. Om Stijn te belonen voor zijn inzet op school de afgelopen jaren heeft hij een rubberboot cadeau gehad van zijn ouders. Ondanks dat het toch echt Stijn z’n verdiensten zijn, ben ook ik door het dollen heen als ik deze aanwinst van hem te horen krijg.

07 juni, 2013

De goeie ouwe Berenkuil

Het is ongeveer 2 jaar geleden dat Stijn en ik een mooi stukje kanaal hadden gevonden. Het was midden in de zomer en heerlijk lekker weer. We visten er 2 nachtjes en vingen er zeer leuk. Pas in de zomer van 2012 gingen Stijn en ik er weer aan de slag. In totaal 3 nachtjes gezeten met weer zeer mooie resultaten. Toen het zonnetje de laatste dagen weer volop ging schijnen en Stijn en ik weer eens een nachtje wilden gaan vissen was de keuze snel gemaakt. Berenkuil here we come...

06 juni, 2013

De “brood” nodige overwinning - Bastiaan Cappendijk




Ik heb laatst een pracht stuk gelezen over twee vissers die ondanks hun mooie avonturen en succes, ook wel eens diep, dieper en diepst in de put zaten. Het gaat hier over Joachim en Chris van team Strategy (hier! kun je het verslag vinden). Zei beschreven de pech als “de gifbeker”. Logischerwijs moet deze “op” zijn voor het geluk weer voort kan stromen.

Na het lezen van dit artikel was het mij ineens hartstikke duidelijk. Timo en ik, wij moeten ook zo’n gifbeker leeg drinken. En wel tot de laatste druppel!