Stijn van der ToorenStijn van der Tooren - Intervieuw 2013
 
Geboortedatum: 4-10-1995
Persoonlijk record: 32 pond
Woonplaats: Halfweg
Beroep: opperman
Partner: geen
Andere hobby’s: voetbal en duiken
Motto: Als je niet vist, dan vang je ze ook niet!  Hoe lang vis je al, en hoe/waarom ben je begonnen met vissen?
Ik vis al sinds mijn zesde. Het vissen is er met de paplepel in gegoten, door zowel mijn vader als mijn opa. Ik vind vissen leuk, omdat het me tot rust brengt en ik voldoening krijg als ik er zo'n dikke bak uittrek.

Hoelang vis je al op karper?
Ik vis nu al zo'n 3 jaar gericht op karper. Inmiddels wil ik niet meer anders. Samen met mijn vrienden ben ik dan ook nog niet van plan om te gaan stoppen. Wat moet ik anders doen met al mijn vrije tijd?

Waardoor werd je gegrepen door de karperkoorts?
Ik werd gegrepen door de karperkoorts, toen ik voor het eerst een karper aan de lijn had. Ik dacht bij mezelf “ik wil meer van dit geweld”. De karper was een uitkomst voor mij, ik werd steeds meer gegrepen door de hengelsport en zo ook fanatieker. Tegenwoordig wil ik niet meer anders.

Kan je, je eerst karper nog herinneren?
Ja, mijn eerste karper, wat een plaatje zeg. Het was in Almere-Haven, waar mijn opa en oma woonden. Het was altijd vaste prik om even te vissen als we op bezoek waren. Het was een bijzonder kanaaltje, grote brasem en massa's vorentjes. Daarnaast was er af en toe een zeelt die de tros maden niet kon weerstaan. Het was daarom ook niet gek, dat van deze plek een karper moest komen. Aan de vaste stok, kon ik nog maar net de karper in bedwang houden. Het resulteerde in een 30 cm karper. Vet!
Wat is je grootste karper?
Mijn grootste karper is een verhaal waard. Bastiaan en ik gingen een ochtendje aan het kanaal zitten. Het was in het vroege voorjaar, de karper kwam net op gang. We besloten om maar met 2 hengels te gaan vissen, dit ivm met de beperkte hotspots. Eenmaal aangekomen was het al na een half uur raak! Na de spectaculaire dril kon ik mijn ogen niet geloven, wat een bakbeest! Een spiegelkarper van maar liefst 16 kg! Het was een moment om nooit meer te vergeten! Eigenlijk vond ik het helemaal leuk, omdat wij, Bastiaan en ik, als vrienden samen de karper hebben gevangen, top teamwork was nodig om dit resultaat neer te zetten. Het was dit keer mijn beurt, maar de volgende keer weet ik zeker dat Bastiaan wordt beloond!
Mijn eerste 15kg + vis

Wat is je mooiste karper?
Mijn mooiste karper is toch echt wel de super rijen. Wat een plaatje, de vis was bijna perfect.
Pure kanaal vis, zo massief en sterk. De sessie maakt de vis misschien wel wat mooier, een sessie van 6 vissen, waarvan dus deze über rijen! 

de über rijen van 11 kiloWat was je beste jaar?
Het jaar anno 2012, een super jaar! Het begon goed met de vis die hierboven staat beschreven. Het bleef niet bij deze ene vis. Het jaar was vol met strijders, die stuk voor stuk de strijd met mij verloren. De vis die mij zweet op mijn voorhoofd bezorgde, was een brute kanaalschub. Wat was dat een waterbuffalo! Het jaar werd goed afgesloten met een sessie op het Plashuis.
Heb je nog speciale doelen/targets voor de komende jaren?
Mijn target dit jaar is een 15 kg schub te vangen. De schub wil ik graag op de Berenkuil vangen, waar ik altijd goede herinneringen aan heb. De schub van Jordy die afgelopen jaar werd gevangen tikte net niet de 15 kg aan, dit geeft me goeie moed en ga er daarom ook voor!

Op wat voor soort wateren vis je het liefst en waarom?
Ik vis het liefste op enorm water, waarbij de golven op de kant slaan. Bruut weer en een gigantisch water, JA! Dan kan je slachten. 

mistig en golfen, prachtig!


Welke aassoort gebruik je het liefst? Boilies, particles of beiden?
Ik vis het liefste met boilies, dit omdat ik mij vooral op karper wil concentreren en niet het witvis grut op de stek wil. Kwalitatief goede boilies, omdat ik niet wil dat ze het aas links laten liggen. Daarnaast is het ook in belang van het water, als de boilie moeilijk verteert of  blijft liggen moet de boilie wel afbrokkelen/zacht worden, zo kan de witvis zijn slag slaan! Dit jaar sla ik mijn slag met de Roasted Nut!

De Roasted nut slaat toe!


Vind je rigs belangrijk in je visserij?
Ik vind rigs uiterst belangrijk in mijn visserij, het is tenslotte het puntje op de i.
De rig moet ongezien blijven voor de vissen, zodat ze in mijn snode valletje trappen.

Wat is jouw favoriete rig?
Mijn favoriete rig, is een anti eject haak met een rig ring erop. De zogenaamde blowback rig.
Ik vis graag met een rig ring, omdat ik denk dat de haak zo beter in kan draaien en bij het evt uitspugen van de boilie de haak blijft zitten. Het liefst vis ik dan ook met een langere hair met een snowman presentatie. Wat een killer van een rig, de rig heeft zich al meerdere malen bewezen en is daarom mijn favoriet!

Wat is je favoriete eten aan de waterkant en hoe maak je het klaar?
Het liefst eet ik gemakkelijk aan de waterkant, een broodje knakworst of een hamburgertje. Behalve als Jordy zijn Beef Shanghai maakt, smullen geblazen. Ik zou bijna denken dat hij Oosterse ouders heeft. Joldy Kuijpah.

Joldy Kuijpah maaltijden