20 juli, 2011

Domaine Du Brocard

De tijgernoten staan onder en de kleren zijn gepakt! Nog maar 2 daagjes en dan is het zo ver!



Dan gaat onze eerste karper trip eindelijk van start.
In dit verslag wil ik jullie een klein beetje vertellen over hoe de week zal gaan verlopen of teminste hoe wij hopen dat de week zal verlopen!! Haha nee geen grapjes meer over de organisatie!


Het was de afgelopen dagen nog eventjes knijpen samen met onze begeleider/ vismaat Dustin, want
de auto waar mee we in eerste instantie zouden gaan blijkt niet door de keuring te komen!
Nou das mooi klote! Roepen we boos tegen elkaar. Gelukkig is de moeder van Jordy Ketels zo vrijgevig en werkelijk top geweest om ons haar auto uit te lenen! Bij deze nogmaals,alvast bedankt!!, en wij zullen als van zelf sprekend op de auto passen of ons leven er van af hangt!
Was Marlon (ik mag Marlon zeggen toch? :)) hier namelijk niet mee akkoord gegaan, dan hadden we mischien wel het hele feest af moeten blazen.
Goed, aller eerst een kleine uitleg over het water, Domaine Du Brocard. Het Domein waarop het water is gevestigd, is een prachtig landschap bestaande uit langgerekte landbouw velden waarvan de randen rijkelijks begroeid zijn met bossen. Achter deze bomen ligt de trots van het plaatsje Épothémont. Dit zijn de 3 Meren die Domein telt.

Het eerste meer is een groot rond watertje wat vol met lelies, wier en waterplanten zit. In dit meer zit een groot bestand aan karper, maar door de vele plantgroei en hoge bevissing viel hij af.                            
Daarnaast ligt een klein meer, ook wel het Pharmacia lake (uitziek watertje). Hier word witvis gekweekt die de wiergroei van meer 1 moeten tegen gaan. Ook (de naam zegt het al) kunnen hier karpers die ziek of gewond zijn, herstellen.
Dan komen we aan bij het belangrijkste water van het domein, Lac du Barrière zoals de franse naam luid. Een prachtig lang gerekt meer dat midden in de bossen ligt. Het zien van een wild zwijn,hert of vos is dan ook niet uitgesloten volgens de
eigenaar Robert Hunter. Het meer telt 4 stekken

Alle stekken zijn dubbele stekken, dit draagt natuurlijk een steentje bij aan het beperkte aantal materiaal dat we maar mee kunnen nemen, maar van zelf sprekend ook aan de gezelligheid!             
Wij hebben met ze 5en
(ik, Jordy, Jordy, Daniel en Dustin)

Het gehele meer afgehuurd.



Stek 1 is een mooie stek alleen erg ondiep, hij word ook wel verklaard als voorjaar’s stek.






Stek 2, de stek met ver uit de meeste ruimte. Je kunt, mocht je een aantrekkelijke plekje vinden de gehele stek 1 erbij trekken aan je linker zijde. Aan de rechter zijde ligt een inham waar je meerder hengels gemakkelijk langs kwijt kunt. Deze stek staat bekend als de meest vis opleverende stek maar ook de moeilijkste. Om de overkant te bereiken moet je 110 meter uit de kant vissen. Dit laat natuurlijk van alles te wensen over.

 


Stek3, de stek die precies het tegenovergestelde is van 2. Meestal worden hier de iets kleinere vissen van het water gevangen. Echter is hier de overkant maar 80 a 85 meter wat natuurlijk al weer een stuk scheelt in de rek en bovendien in het drillen van de vis.


 


Stek4, Door ons de meest geliefde stek. Je zit op de kopse kant van het meer. Dit zorgt ervoor dat je de mogelijkheid hebt om allebei te kanten van het meer grondig te bevissen.
ook staat deze stek het bekendst als de stek waar de grootste vis en veel meerval word gevangen. Dit komt waarschijnlijk omdat het daar 20cm dieper is als de rest.


 


Als en ik herhaal ALS de plannen blijven zoals bij de laatste vergadering is gespeculeerd, dan is de stek indeling als volgt: Dustin stek 2, Jordy & Jordy op stek 4, ik en Daniel op stek 3. Maar omdat mischien toch niet iedereen even blij met zijn keuze is als wij daar aankomen, hebben we besloten dat we daar pas de definitieve keuze verwezenlijken.
Tijdens deze week zijn wij van plan zoveel mogelijk foto’s en filmpjes te maken om voor jullie een goede indruk te creëren. Wees dus niet ongerust als we de volgende week niks plaatsen! Over 2 weken komt er een uitgebreid verslag voor jullie aan ;)
Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in! Natuurlijk gaan wij er het beste van maken, en we gaan proberen allemaal onze Pr’s te verbreken natuurlijk.
Wel kunnen Julie ons natuurlijk aanmoedigen door een reactie voor ons achter te laten!!
Vang een paar dikke vissen,
Groet Bastiaan



Geen opmerkingen :

Een reactie posten