Daniel Stoop


Daniël Stoop

·         Naam: Daniël Stoop

  ·   Geboortedatum: 13-12-1993

·     Persoonlijk record: 13.5 kg

·         Woonplaats: Amsterdam

·         Beroep: in de horeca, bij restaurant het Swaantje

·         Partner: /


·         Andere hobby’s: sportschool, en uitgaanHoe lang vis je al, en hoe/waarom ben je begonnen met vissen?

Ik vis al vanaf jongs af aan. Bij mij in de familie werd altijd wel gevist. Vaak werd ik meegenomen door een van mijn ooms en zo leerde ik langzaam de hobby onder de knie te krijgen. De natuur trok mij altijd heel erg aan, het vroege opstaan en de spanning van naar je dobbertje kijken vond ik fantastisch. Het karpervirus kreeg ik van de opa van een goede vriend van me. Die nam ons af en toe mee naar de Bosbaan of spaarnwoude. Toen ik een jaar of 10 was en in kwam wonen had ik een poldersloot voor de deur en daar ben ik echt begonnen met karpervissen. Een 30 grams loodje en een onderlijn geknoopt door nick zijn opa zat ik bijna elke middag na school wel te vissen. En ik wierp altijd op het zelfde plekje, 'daar in dat inhammetje in het riet', vertelde ik altijd tegen iedereen die ik meenam. Nu zeker 8 jaar later is het karpervissen wel even iets veranderd. Ik denk nog wel eens na een blank: die eenvoud van vroeger was zo slecht nog niet. Toen ving ik in twee uurtjes 2 vissen en nu zit ik met de duurste spullen 48 uur te blanken! Maar als die ene dikke bak dan eenmaal in je mat ligt, ben je dat al lang weer vergeten.


Kan je, je eerst karper nog herinneren?

Dat is lang geleden maar ik weet nog dat ik bij mijn oom voor de deur in almere zat te feedere. De vis die ik binnen haalde leek op een brasem. Maar mijn oom zei: dat is een kroeskarper! Sindsdien werd ik me bewust van de karper en zoude er meer gerichte sessie's volgen.


Wat is je grootste karper?

Mijn grootste karper is een spiegel van 13,5 kg. Die heb ik vorig jaar april gevangen. Ik zat toen te vissen op een put bij ons in de buurt en had tot dan toe maar 1 vis daar gevangen.

Wat is je mooiste karper?

Mijn aller eerste 20-ponder. Dat was een schub van 13 kg en helemaal gaaf. Ik ving hem op de korst en moest helemaal door de lelie's zwemmen om hem vrij te krijgen.


Wat was je beste jaar?

Dat weet ik zo niet. Elk jaar heb je weer mooie vissen die je vangt, maar tot nu toe heb ik gewoon geen voor mij gevoel complete visjaren gehad. Vaak kwam school of werk tussendoor en dat maakte het er niet altijd even makkelijk op om weer aan de waterkant te gaan zitten.Heb je nog speciale doelen/targets voor de komende jaren?
De sloterplas is een water wat mij altijd al erg heeft geboeit en waar ik ook graag in de komende jaren wil gaan beginnen met vissen.    Op wat voor soort wateren vis je het liefst en waarom?

Ik vis graag op water met veel obstakels, bodemverschillen en vooral veel om me heen. Zoals een brug op de ringvaart of de sloterplas met zijn dieptes en obstakels. Een grote ronde zandput lijkt mij ook helemaal niks. Voor mij moet er een beetje avontuur in zitten en zie ik graag de schoonheid van de natuur. 


Welke aassoort gebruik je het liefst? Boilies, particles of beiden?

Het liefst gebruik ik alles door elkaar. Of zoals Pilaar ook wel zegt: smikkelmix. Ik wil ook wel eens een hengel alleen met tijgers of een hengel met alleen maar halve boilies. Smaken maken mij nooit zoveel uit. Ik heb nog nooit echt een denderend verschil gemerkt tussen smaken boilies. Al denk ik wel dat kleur in sommige gevallen parte kan spelen.


Vind je rigs belangrijk in je visserij en met wat voor vis je?

Rigs vind ik heel belangrijk. In de loop der jaren ben ik ook steeds veranderd in onderlijnen, ondermeer doordat je steeds nieuwe dingen leert en je ziet dat het soms gewoon niet werkt. Het liefst vis ik met een onderlijn van rond de 15/12 cm en een curve shank van korda. Een krimpkousje, en wat ik tegenwoordig ook belangrijk vind is dat het lood bij de eerste prik meteen loslaat en kan schuiven over de lijn. Ook vind ik het belangrijk dat de rig goed soepel kan bewegen rond de wartel. Ik ben ook niet zo voorstander van werpen. Je hebt dan nooit de zekerheid dat het goed ligt. Daarom vaar ik vaak mijn lijnen uit.

Wat is je favoriete eten aan de waterkant en hoe maak je het klaar?

Het liefst eet ik een blik ravioli aan de waterkant, in een pannetje en opwarme maar!
Lekker koud biertje der bij en ik ben weer het mannetje.