01 augustus, 2013

Een vergeten succesje - Bastiaan Cappendijk



Hij verdiend een vette druk!

Zoals ik in m’n laatste verslag al kort vertelde, wordt er op dit moment echt niet stil gezeten. Integendeel zelfs! We hebben het zo druk dat de verslagen soms enige tijd op zich laten wachten. Vandaag moest ik met het slechte weer (tijdens een prachtige zomer) weer even terug denken aan alweer een paar weken geleden.

Het is donderdagavond als Timo en ik de SGB (speelgoedboot) aan het opblazen zijn. Omdat we vanavond slechts gaan voeren lijkt ons dit de verstandigste keuze. Na een goede 50 meter peddelen komen we op Timo’s eerste stek aan en zien een mooie schub kalmpjes wegzwemmen. “Dat is slachtoffer #1” Hoor ik Timo al zeggen. Snel voeren we wat hennep en een paar handjes van Timo’s black mysterie boilies (zo noem ik ze maar eventjes, eigen draai!)

Even verderop laat ik een zak met zoete snoepjes te water, de Roasted Nut van Martin Sb moet het gaan doen. Een bijkomstigheid is dat deze snoepjes fel oranje zijn, en dus makkelijk te herkennen op de stek (1 meter diep) als ik de volgende dag arriveer. Na nog twee stekken te hebben aangedaan zijn we tevreden en verlaten we het water.

Wanneer we de volgende dag op de stek aankomen, gaat alles sneller dan gewoonlijk. De boot wordt met een recordtempo opgeblazen, de tent overent getrokken en de hengels lijken zichzelf op te tuigen. Dit heeft niet alleen te maken met onze ondragelijke drang naar dikke vissen, maar ook met de regenbui die volgens buienradar elk moment kan neerstrijken. 


Timo peddelt vluchtig naar zijn stek en doet stuntelen in de SGB overkomen als professioneel werk. Geen wonder dat ik met volvertrouwen na hem de boot in spring. Echter, als ik mijn haakje laat zakken zie ik hem gewoon tussen het wier vallen. “Dat gaan we dus even anders doen” peper ik mezelf in. Met de kracht tot uit m’n tenen wil ik de lijn vastpakken en daarbij vergeet ik de stabiele ligging van een SGB.  Een luide plons klinkt en zelfs onderwater is het nog luidere gelach van Timo te horen. Geef hem eens ongelijk. Jammer genoeg voor jullie is hij in zijn lachbui vergeten beeld op te slaan van dit moment, maar ik garandeer, het was om te gieren!

Enkele kleineringen, lachbuien en rolberoertes later komt er wat geluid uit één van Timo z’n beetmelders. In eerste instantie denken we aan de kolonie meerkoeten op z’n stek, maar even later gaan de losse piepjes over in een fluiter, INGRIJPEN. Na een mooie dril op het heldere water ligt er een dikke schub in de mat. Zou het de vis van gister avond zijn? Is hij/zij meteen op het voer geland? Tijdens het wegen wordt deze gedachte bevestigd. Voor Timo z’n stek werd door deze vis ook één van de Roasted Nut stekken aangedaan want er ligt na schatting zo’n 100 gram aan oranje uitscheiding op de mat, heerlijk!
































Tijdens het terugzetten van de eerste vis begint het wateroppervlak te beven, de regenbui doet zijn intrede. Een mooie gelegenheid om aan het diner te beginnen. Een hamburger met gebakken ui staat op het menu, lekker voor de weerstand!

Nog voor de laatste hap gaat er alweer een hengel vandoor. Dit keer ben ik aan de beurt en doe dan ook wat nodig is. Na weer een mooie dril ligt er een iets kleinere schub in het net. Door de hevige regenval besluit ik de vis gauw weer terug te zetten, en dus trekken we ons terug in de tent



Nu duurt het wat langer, maar ons hoor je niet klagen. We zijn al behoorlijk tevreden met het resultaat. Eindelijk hebben we eens flink succes als team!

Geen 5 minuten wanen we ons in een paradijsje. Een paradijs van maximaal 2 bij 2, maar wat hebben we het goed! Onder het genot van een film genaamd “Springbreakers”, een goede fles rode wijn en een sigaartje gaan we de nacht tegemoet. 

Als de film net leuk begint te worden is er eindelijk weer eens geluid, Timo z’n ondiepe hengel gaat als een trein. Helaas weet de vis één van de staande bielzen te vinden en zullen we er in de SGP, in de stromende regen, naar toe moeten. Als ik hier film bij had dan had niets anders dan de titelsong van “the A-team” beter gepast. Met vakmanschap komen we aan, opereren we en scheppen we. Het blijkt een oude krijger a 13kg. De kers op de taart, de uien op de burgers en de kapseis van de dag ervoor. Wat zijn we trots.



Hier komen we snel weer eens terug, HEEL snel, dus…

Stay Tuned,
Bastiaan Cappendijk


Geen opmerkingen :

Een reactie posten