14 februari, 2011

De eerste zonnestralen

Eindelijk ziet de lucht weer eens strak blauw. Jaja de laatste dagen scheen de zon weer eens vol op en kwam het kwik eindelijk boven de 10°C. Voor mij betekent dit dat me karperhart een stukkie sneller gaat kloppen en dat de eerste sessies al snel worden gepland...

Zo nu dus ook. Voor een nachie vond ik het iets te koud en koos er dus voor om een oud vertrouwd daggie in een cultuur watertje bij mij om de hoek te gaan. Vorig jaar iets later in het jaar ving ik er aardig goed en ging het er nu op de zelfde plek weer proberen.
Omdat maden het hier zeer goed doen moeste deze dus maar even gehaald worden. Mijn vaste hengelsport zaak is er niet meer en hierdoor moest er gezocht worde naar een nieuwe. Aangezien ik in Haarlem op school zit kon ik mooi met de bus naar Goedvolk in Haarlem gaan om hier een litertje van die beesten te halen.
Toen het eindelijk zondag was stond ik om een uurtje of half 11 me kar weer uit te pakken. Ik had er voor gekozen om op een hengel een method feeder met op de hair een trosie maden. (Hoe ik precies de maaien op de hair had bevestigd kun je onder aan de pagina zien.) Je kunt natuurlijk ook met een maggot clip te werk gaan alleen vind ik dat er daar een paar 
nadelen aan zitten. Bijvoorbeeld dat de haak soms vast komt te zitten aan de clip of dat de clip uitbuigt na een dril. Het voer wat ik om de method feeder deed bestond uit hennep, maïs, tonijn(in water), mini-pellets, maden, lokvoer en liquids.
Op tweede hengel kwam een loodclip systeem met daar onder een soepele onderlijn met aan de hair twee nep maisjes en een pva’tje met maden.
Bastiaan zat vrijdag ook op deze stek. Maar door onervarenheid verspilde hij de enigste run die hij deze dag kreeg. Geintje Bas.  Het is namelijk erg zuur (bleek) als je op deze dagen vissen verspeeld. Want ook al zit je met de beruchte maden en met een met liefde gemaakt voertje, zelfs dan kon ik geen run verzilveren. Meer heb ik eigenlijk niet over deze sessie te zeggen, alleen dat ik gek werd van de honden die me om het kwartier gedag kwamen zeggen. Naja spreek je toch nog iemand. Nee, het was gewoon weer eens een ordinaire blank. Of dit nou kwam dat het nog te koud was, dat echt alle vis daar uitgestorven is of dat het gewoon aan mij lag. Ik zal er dit jaar vast nog wel eens een hengeltje uitgooien en we zullen zien wat er dan te beleven valt. 

Vang ze!
Jordy








  
    

3 opmerkingen :

  1. Zeer mooi artikel!
    helaas dat je niks hebt kunnen landen,

    Wat een sukkel die vriend van je!
    Gaat hij zomaar op moeilijke wateren, te dicht tegen obstakels aan vissen en dan zijn enige kans op vis verspelen door onervarenheid.

    Petri Heil

    BeantwoordenVerwijderen