16 juli, 2012

The berenkuil episode II – paragraaf 1, Er was eens…

Het is eigenlijk nog vroeg in het jaar als we de knoop doorhakken. 2012 gaat er een grootste strijd plaatsvinden op de berenkuil. Een week voeren met als doel 2 nachten te slachten. 
De berenkuil verwijst overigens naar een stek waarbij de tent kan worden opgezet in soort deuk (kuil) in een dijk. Het water wat voor deze dijk ligt is groot, tenminste, voor ons. Mocht er veel regenval zijn (wat op het moment het geval is) dan zal er ook nog eens flinke stroming komen te staan. Kortom, uitdaging genoeg!
Een aantal weken geleden zette we de eerste stap. Jordy was geslaagd en tijdens het (uitbundig) vieren van deze prestatie kwamen er wat gesprekken tot stand. Het is altijd wel leuk om eens in te zoveel tijd een sessie te maken met z’n drieeen. Maarja, is leuk ook rendabel? Wij vinden van wel. Plezier speelt in onze visserij een grote rol en als de twee gecombineerd kunnen worden dan zullen wij ook alle zijlen bij zetten om dit te realiseren. Kijkt u maar eens naar het najaar van 2011, ‘’stille hoop’’ om precies te zijn. Dit was ook een 3mans sessie die met erg veel succes werd afgesloten!
Vol goede hoop begonnen we aan het de voercampagne. Boten kwamen van heide en verre, bamboestokken fungerend als markers en een grote diversiteit aan stekken moeten voor ons de sleutel tot succes gaan vormen.
1 meter, 2 meter, 3 meter?  Harde bodem, zachte bodem? Vaargeul of toch dat ene bosje riet? Je kent het waarschijnlijk wel. Keuzes keuzes keuzes. Wat gaat me de meeste vis opleveren? Dat is eigenlijk de kern van het onderzoek. Terug grijpen naar het verleden is begrijpenlijk, dit hebben we dan ook gedeeltelijk gedaan. Stijn had vorig jaar succes op ondiep, en jordy alleen op diep. Tsjaa, daar schieten we dus ook geen meter mee op!
We namen besluiten en stonden hier als onze bamboestokken op de stekken, helemaal achter!
Hoe dit afloopt lees je in paragraaf 2, Het grote gedoe
Tot woensdag!
Jordy, Stijn en Bastiaan

Geen opmerkingen :

Een reactie posten