19 september, 2011

Kijkje in de geschiedenis


Amsterdam Carp Team Challenge 2010

Vandaag bestaan wij inmiddels alweer 6 jaar, (19 September, 2005)
Niet als bekend team, maar al groep vrienden! reden voor uit leg!
Blik met ons teug op de afgelopen jaren en kom werkelijk alles te weten.





   Geschiedenis
 
De geschiedenis van de jeugdige karpervissers rijkt tot in 2004, waarin de twee opstarters (zal later blijken) van de groep, Jordy Kuijper en Bastiaan Cappendijk, bij elkaar in de klas op de middelbare school komen. Hierdoor onstaat meteen al een goede vriendschap en hier uit zal later blijken dat beide jongens als hobby de hengelsport prefereren.
Kuijper, die al bevriend was met een aantal andere karpervissers stelt Cappendijk voor aan deze al reeds fanatieke jongs. Het betroffen de personen Daniel Stoop en Sven Hiskemuller. De jongens zaten al goed in de uitrusting, rodpods, Piepers(optonics), Onthaakmatten, Boilies etc. Cappendijk en Kuijper besluiten dat dit wel eens de mooiste tak van sport kon zijn. Ook klasgenoot Kevin Bos maakt vanaf dit moment deel uit van de groep die door zijn vader en oom al het een en ander aan ervaring met ons kan delen! Direct werden er allerlij materialen aangeschaft. Dit betekende het begin van de hechte groepvissers. Een Jaar later melden ook Jordy Ketels zich bij de groep, hij is van nature een echte Roofvisser. Dit veranderd snel als Cappendijk en Ketels beide voor het eerst naar de houtrak gaan, de groep is weer met een vismaat versterkt! In het jaar 2009 is de eer aan Cappendijk, om de eerste 10KG+ vis te mogen landen! Wat niet slecht was op een gemiddelde leeftijd van 13 binnen de groep.
Als in 2010 de eerste AmsterdamCarpTeam Challenge word gehouden, weten ze ook Bastiaan Molenaar warm te krijgen voor het team. Als gevolg van wat dolle en grappen word de website: http://www.amsterdamcarpteam.blogspot.com opgericht. De website word gevuld met een aantal leuke niewtjes en updates. Al menig 10kg+ vissen hebben dit jaar onze onthaakmatten gezien, en Kuijper besluit een stapje verder te gaan! Hij weet een prachtige spiegel van 15kg+ te landen!
Op een avond in de kroeg word het besluit genomen om niet langer te grappen over de groep, maar om echt over te gaan tot actie! Die avond word Het Amsterdam Carp Team een feit. Oprichters Cappendijk en Kuijper beginnen fanatiek met het onderhouden van de website. Dit doet uiteindelijk resulteren in een vriend van ons die het ook wel ziet zitten om deze mooie sport met ons te delen! Stijn van der Tooren maakte deel uit van ons team. Het team wan het tot heden nog steeds is.

1 opmerking :

  1. Boys gefeliciteerd ,ga zo door ik kom rgelmatig ff spieken bij jullie .

    gr Frank

    BeantwoordenVerwijderen