09 januari, 2012

Mission pike IIII – Winning territoria

De winter leek besloten te hebben om is een jaartje over te slaan, maar daar komt dan toch de vorst aan. Aankomend weekend word  -2  graden Celsius verwacht. Aan de ene kant jammer want met dit zachte weer moeten karpers toch wat makkelijker te haken zijn. Anderzijds toch wel weer leuk, want dit betekend dat we ons nog verder kunnen gaan verdiepen in onze 2de keuze, De roofvis.



Ik kan u met veel overtuiging vertellen dat het hem aan het aantal km’s en uren niet zal liggen.
Zowel lopend langs de sloot als in de auto op weg naar de bewuste sloot leggen we behoorlijk wat kilometers af. Prachtige en bovendien ook veel belovende wateren worden gemarkeerd en genoteerd. We zijn een kaart aan het uitstippelen. Hoe kunnen we er deze winter voor zorgen dat we winnen? Kunnen we beter overschakelen naar het dode aas? Mischien hebben ze wel helemaal geen zin meer in plastic deze dagen.

Dat laatste klopt natuurlijk van geen kant en word ook nog eens bevestigd als ik dit weekend 2 snoeken te zien krijg. De ene snoek blijft schijterig achter m’n kunstaas aan zwemmen, de ander bedenkt zich geen moment en schrokt mijn hele plug weg. Helaas is de vis niet uit het water geweest.
Nadat ik de snoek bij zijn kieuwdeksel beet nam, spuugde hij de haken direct weer uit. Jammer, maar toch een kromme hengel gehad op nieuw water.

Er is nog zoveel te bevissen deze winter, gaan we het wel redden? Graag gaan stijn en ik aankomende weken eerst een rover aan het dode aas proberen te verschalken. Echter is dit wel slim? Mischien liggen over 2weken wel al kleine sloten en vaarten dicht? En dan hebben we weer alle tijd om de ringvaart leeg te trekken. Moeilijke keuzes, maar zeer waarschijnlijk komt er volgende keer ''weer'' vis op de kant.

Om toch nog een klein beetje in de sfeer te komen, heb ik een foto verslag gemaakt van het afgelopen jaar(2011) wat roofvis betreft. Geniet er van! (excuus voor de wat mindere kwaliteit)


Stay tuned,
Bastiaan Cappendijk

1 opmerking :